Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

ΧΑΡΤΟΠΟΙΪΑ ΡΟΒΙΩΝ

Απειλές για κλείσιμο της επιχείρησης «Χαρτοποιία Ροβιών» στη Βόρεια Εύβοια, εξαπολύει κατά των 25 εργαζομένων ο ιδιοκτήτης της, επιδιώκοντας τη συρρίκνωση του προσωπικού. Ηδη, έχει προχωρήσει σε τρεις απολύσεις εργαζομένων από τον προηγούμενο Ιούλη και στα «σκαριά» έχει άλλες τρεις. Στην περιοχή δεν υπάρχει άλλη βιομηχανική δραστηριότητα, η ανεργία καλπάζει και όλοι οι χαρτεργάτες έχουν πολλά χρόνια υπηρεσίας, χωρίς άλλη διέξοδο.Αυτά το 2007.
Το 2008 η Χαρτοποιία έκλεισε.Μπορεί στα μάτια πολλών τα προβλήματα που προκάλεσε το κλείσιμο της να μην είναι ορατά όμως το σιωπηλό δράμα ανθρώπων που οι επιλογές τους είναι ελάχιστες και αυτές χωρίς κοινωνική ασφάλιση(και αυτό μετά απο πολυετή απασχόληση)αποτελεί γεγονός αδιαμφισβήτητο
Επιβάρυνε το περιβάλλον η λειτουργία της Χαρτοποιιας ο καθείς μπορεί να έχει την άποψη του σε αυτό, όπως ελεύθερος είναι να προσμετρήσει τα ωφελήματα και τα μειονεκτήματα απο την λειτουργία του.Γεγονός είναι και οι συνεχείς οχλήσεις για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος και μην βιαστεί κάποιος να το συσχετίσει με συγκεκριμένο επαγγελματικό χώρο. Με χαρά είδα στο "Μονοπάτι της ιστορίας των Ροβιών" το ερειπωμένο πια Εργοστάσιο ως αξιοθέατο. Φυσικά η τύχη του άγνωστη λόγω του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του. Φυσικά και κάποια στιγμή θα γίνει εστία μόλυνσης με το πέρασμα του χρόνου.Απλά στην άκρη του μυαλού τους ας βάλουν κάποιοι φορείς την φράση "Βιομηχανικό Μουσείο" στην Ελλάδα αποτελεί τούτο μια πραγματικότητα σε πολλά μέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου