Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

ΕΡΓΑ και ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΡΟΒΙΩΝ

Γνωστή η επισήμανση Ξενοδόχου του χωριού για τον μη αγιασμό των υδάτων την ημέρα των Φώτων λόγω κακώς καιρικών συνθηκών την ώρα που φυσικά στην Λίμνη αγιάσθησαν τα ύδατα και την ώρα που την παραμονή ο Παπά Νίκος περιέφερε κανονικά τον Σταυρό στο χωριό.(Κυκλοφορεί στα ιστολόγια και σαιτ της Ευβοιας,Σύμπτωση η υπαρξη Δίσκου για την συγκεντρωση χρημάτων?)
Ορθώς ομίλησε ο Παπά Νίκος κατά την διάρκεια εκφώνησης του Ευαγγελίου να μην γίνεται προσκύνημα του Σταυρού την Μεγάλη Πέμπτη. Το ίδιο φυσικά δεν ισχύσησε και για τον Δίσκο ο οποίος και κανονικά κυκλοφορούσε ανάμεσα στο εκκλησίασμα καθόλη την διάρκεια ).
Μεγάλη Παρασκευή δύο ατομα, χωριανοί μας εστέκονταν στην είσοδο της Εκκλησίας με 2 Δισκους μετά το πέρας της λειτουργίας (τιμήθηκε ο Θεάνθρωπος?) για να συγκεντρωθούν χρήματα για την αποπεράτωση των Εργων του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου.
Πρόκειται για τον Ναό ηλικίας πάνω απο 60 χρόνια ο οποίος δεν είχε εγκαινιασθεί και εγκαινιάσθη υπο του Ιερέως Νικόλαου Αναστασίου εν έτει 2008. Ξηλώθηκαν οι τοιχογραφίες των Αγίων (που αποτελούσαν έργο του Παππά Ιωαννη τα χρήματα των οποίων τα είχαν καταβάλει Ροβιάτες) και εγκαταστάθηκε νέος πολυέλαιος (ο παλιός μεχρι προτινος ήταν πεταμένος σε ένα κτήμα πλησίον της οικίας του Πάτερ) και έγιναν Εργα για την επαναστήλωση του Ως και τον ευπρεπισμό του.
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ?
ΠΩΣ ΚΑΛΥΦΤΗΚΕ Η ΔΑΠΑΝΗ?
ΤΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΣΕ ΧΡΕΗ ΣΕ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ?
ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΒΙΑΤΗ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΤΟΝ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑ ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΑ ΕΥΡΩ.
Κυκλοφορεί η φήμη οτι ο εν λόγω Παπάς Νίκος στρέφεται εναντίον Δασκάλου ( λόγω τατουάζ που φέρει) και ότι έχει γίνει και γραπτή αναφορά του εναντιον του στις Αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.Μακάρι να είναι φήμη γιατί αν δεν είναι τότε απο εφημέριος του Ναού και απο λειτουργός της Χριστιανοσύνης (πρόσφατο παράδειγμα η προσωπική διαμάχη για την οποία ως μη έπρεπε όχι μόνο πήρε θέση αλλά θεωρώ ότι με τα λόγια του αναμόχλευσε τα πάθη) τείνει να αναδειχθεί σε κριτή των πάντων με την ευλογία των ντόπιων την ώρα που ΑΥΤΟΣ πρέπει να δώσει λογαριασμό για τα ΕΡΓΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου